Preskočiť na obsah

POTRAVINOVÁ INTOLERANCIA

Je možné eliminovať potravinovú neznášanlivosť?

V sobotu 12.3.2016 o 10.00hodine, cena vstupného člen 25eur, hosť 28eur. MUDr. Peter MINÁRIK, PhD. – Lekár so špecializačnou atestáciou z internej medicíny, geriatrie a gastroenterológie a s dlhoročnou praxou v klinickom odbore gastroenterológia prichádza opäť do Trnavy s overenými informáciami o potravinách

.   Potravinová alergia

  • Potravinové intolerancie nealergického typu
  • Kravské mlieko (laktózová intolerancia, pravá alergia (IgE protilátky), nepravá alergia (IgG a IgA protilátky), zahlieňuje mlieko? je mlieko škodlivé pre zdravie, alebo je osožné pre zdravé kosti? Kto by kravské mlieko nemal piť a čím sa dá nahradiť (vápnik, vitamín D, kompletné bielkoviny); kravské mlieko – zdroj početných mýtov a internetových hoaxov.
  • Rastlinné mliečne náhrady (sójové, sójové fortifikované, obilné, ryžové, mandľové, kokosové, …) – dokážu nutrične nahradiť kravské mlieko?
  • Iné druhy živočíšneho mlieka (kozie, ovčie) – rozdiely oproti kravskému mlieku
  • Gluténové poruchy (celiakia, alergia, neceliakálna gluténová senzitivita), bezlepková diéta – kedy áno a kedy nie
  • Histamínová intolerancia
  • FODMAP – intolerancia rôznych sacharidov
  • Syndróm „netesného čreva“ – „leaky GUT“
  • Malnutrícia – podvýživa, ako dôsledok narušenej funkcie čreva (nielen celiakie)

Pridaj komentár